2019-09-30 07:26Pressmeddelande

Almi Invest säljer sitt innehav i Acconeer

Almi Invest har sålt hela sitt innehav i radarteknologibolaget Acconeer, som är noterat på First North.  Innehavet har sålts i flera omgångar till olika privatinvesterare. Den sammanlagda köpeskillingen motsvarar drygt tre gånger investerat belopp.

Almi Invest har varit delägare i Acconeer sedan 2013. Bolaget, som är baserat i Lund med ursprung i forskning vid Lunds Tekniska Högskola, utvecklar världens minsta, mest kostnadseffektiva och strömsnåla högprecisions 3D-radarsystem.

Acconeers sensor kan användas inom många olika områden, allt från mobiltelefoner och wearables till Internet of Things och robotar.

- Vi är mycket nöjda med vår investering i Acconeer, säger Tor Kihlberg, Investment Manager på Almi Invest. Bolaget har utvecklats mycket väl under den tid vi varit ägare och dess unika nanoteknologi har mötts av stort intresse från marknaden. Exitlikviden ger oss nytt kapital, som vi kan använda för investeringar i nya, svenska startups.

 

Mer information lämnas av

Tor Kihlberg, Investment Manager Almi Invest, tel 070-143 20 51, mail tor.kihlbergalmiinvest.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

 


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.