2013-12-09 10:29Pressmeddelande

Almi Invest investerar i nybildade Travmatrisen: Ny onlinetjänst ökar vinstchanserna för trav- och galoppspelare

null

En starkt stigande trend inom spel på trav- och galopp är att spelare vill bearbeta sina system för att öka vinstchanserna och minska inlämningskostnaden. – Man vill ta bort radkombinationer man inte tror på. Dagens reduceringsprogram är visserligen populära men de hjälper inte spelare att effektivt analysera, värdera och vikta den stora mängd information och statistik som ryms inom en spelomgång. En duktig travspelare lägger ner minst 10 – 15 timmar i veckan för att skaffa underlag till en lämplig systemram. Travmatrisen gör samma sak på mindre än 10 sekunder, säger Mikael Mattsson, VD för Travmatrisen. Tjänsten beräknas bli lanserad till sommaren 2014 och Almi Invest har gått in med kapital i företaget. – Vi tror att företaget har goda möjligheter att skaffa en stark position på spelmarknaden, säger Robert Hellman, Investment manager hos Almi Invest.

Väsentligt ökade vinstchanser
Travmatrisen är ett nystartat företag där spelare med lång erfarenhet inom trav, statistik och IT/tekniklösningar nu kommer att utveckla nya onlinetjänster. Programmets rank- och reduceringsfunktioner kombineras med automatisk integrering av statistik och sannolikhetsberäkningar för varje unik spelomgång. Det gör att spelare på ett enkelt och innovativt sätt kan integrera, värdera och hantera stora mängder viktig information i sina system och därmed väsentligt öka sina vinstchanser. Bearbetning och inlämning sker online, i filform via dator, surfplatta eller mobil (webb-APP). - En vanlig reaktion från spelare, efter att en skräll har vunnit, är hur den hästen kunde vinna? Svaret är normalt att spelaren har missat viktig information, något som Travmatrisen med stor sannolikhet hade fångat upp, säger Mikael Mattsson.

För mer information:
Mikael Mattsson, VD, tel. 070 296 80 30
Hans Lindroth, styrelseordförande, tel 08 570 398 08 eller 070 608 56 51
Robert Hellman, Investment Manager, Almi Invest, tel 070-263 80 66


Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.