2015-04-14 20:30Pressmeddelande

Almi Invest delar ut priset Årets titthålsinvestering till bolaget SenzaGen

null

Idag offentliggjordes 33-listan där Sveriges hetaste unga teknikbolag under 2015 korades. Direkt på plats, inför 600 personer på Münchenbryggeriet i Stockholm, gav Almi Invest en titthålsinvestering på 250 000 kronor till ett av 33-listans bolag; SenzaGen.

Motivering till priset Årets titthålsinvestering: Med ett nytt innovativt koncept har bolaget utvecklat en tillämpning som kan ersätta kosmetikaindustrins behov av att utföra djurförsök för test av allergiframkallande förmåga hos kemikalier.

-I en första tillämpning kommer man att marknadsföra en metod som ersätter kosmetikaindustrins behov att utföra hudallergitester på djur. Förutom den djuretiska nyttan finns starka lagstiftningsinitiativ på området som driver på marknaden, säger Per Antonsson, Investment Manager, Almi Invest. 

-Investeringen skall användas för att vässa Senzagens affärsmodell samt utveckla en mjukvara kopplat till cellbaserade in vitro tester, säger Anki Malmborg Hager, vd SenzaGen

33-listan arrangeras av Ny Teknik och Affärsvärlden för åttonde året i rad. Almi Invest har investerat i 5/33 bolag på årets 33-lista:

  • Calejo Future Intelligence
  • Simris Alg
  • Speedment
  • Syndigate     
  • Shortcut Labs

Läs mer om 33-listan här: http://talentumevents.com/33listan/

Läs mer om SenzaGen här:www.senzagen.com

För ytterligare information kontakta:

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Per Antonsson, Investment Manager, Almi Invest, tel. + 46 (0) 708 72 87 17, per.antonsson@almi.se

Anki Malmborg Hager, vd Ph D SenzaGen, tel. +46 (0) 768 28 48 22, amh@senzagen.com

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.