2017-03-07 14:23Pressmeddelande

iZettles HR-chef till Almi Invest

null

Petra Weslien, tidigare HR-chef på iZettle, har rekryterats till Almi Invest. Där tillträder hon den 15 maj en nyinrättad tjänst som Head of Talent med fokus på Almi Invests många portföljbolag.

Petra Weslien, som är jurist i botten, har varit HR-chef och medlem av ledningsgruppen på iZettle sedan 2015. Innan dess arbetade hon som rekryterare på Novare Executive Search. Hon har också drivit eget företag i resebyråbranschen och arbetat som jurist och EU-ansvarig på UD och dåvarande Utlänningsnämnden.

På Almi Invest kommer Petra att arbeta med talang och rekryteringsfrågor, både i investeringsprocessen och för portföljbolagen, samt med att utveckla Almi Invests nätverk bland relevanta aktörer. Petra blir knuten till Almi Invest Stockholm, som har investeringar i 57 bolag.

- Vi är glada att få välkomna Petra Weslien till oss. De senaste åren har vi fokuserat mer och mer på vikten av ett bra team - både när vi investerar och när vi utvecklar portföljbolagen. Petras bakgrund ger oss flera unika styrkor, som vi är säkra på kommer att utveckla vår verksamhet och bygga värde för våra portföljbolag, säger Johan Crona, fondchef för Almi Invest Stockholm.

- Jag har varit med om en kraftig expansion på iZettle, både när det gäller att rekrytera talanger men också bygga starka team. Jag tar med mig denna erfarenhet till Almi Invest och ser med spänning fram emot att arbeta nära portföljbolagen med teamutveckling, säger Petra Weslien, blivande Head of Talent på Almi Invest.

Petra börjar att arbeta på Almi Invest den 15:e maj.


För ytterligare information kontakta:

Petra Weslien, Head of Talent Almi Invest, 0708-925 953, petra.weslien@gmail.com
Johan Crona, Fund Manager Almi Invest Stockholm, 073-984 31 35, johan.crona@almiinvest.se
Maria Kessling, Head of Communications Almi Invest, 076-880 88 10, maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar 3,65 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almikoncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.