2018-08-31 13:09Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Gestruments digitala musikappar

null

Almi Invest investerar 1,5 miljoner kronor i Gestrument, som utvecklar appar och verktyg för interaktiva musikupplevelser. I emissionen på totalt 3,3 miljoner kronor deltar också de privata investerarna Makrill Invest, Stångå Förvaltning och Pär Gunnars Risberg via PGR Tech. Pengarna ska gå till vidareutveckling av Gestruments interaktiva musikmotor och marknadslansering av nya Gestrument PRO.

Gestrument Pro, en djupdykning in i koncepten och egenskaperna som bygger upp musikens DNA, är ett första smakprov på vad bolagets interaktiva musikteknologi kan göra. I Gestrument Pro spelar, komponerar och improviserar användaren på musikens regler snarare än strängar eller klaviatur.

I kärnan av bolagets appar finns Gestruments starka musikmotor som används för interaktiva musikupplevelser. Tekniken möjliggör verkligt interaktiva musikupplevelser som formar sig efter varje enskild användare utan att tappa någon musikalisk kvalitet.

Gestruments teknik gör det också möjligt att skapa interaktiv musik till dataspel. Tekniken kan få musiken att ändras i realtid beroende på vad som händer i spelet, samtidigt som det håller en hög musikalisk kvalitet. På så sätt blir musiken i spel inte bara ett bakgrundsljud utan en del av berättelsen.

- Gestrument är ett spännande bolag som verkar på en het och växande marknad. Produkten bygger på en unik kombination av teknisk och musikalisk innovation, säger Anna Söderholm, Investment Manager på Almi Invest. Att tekniken bakom även kan appliceras på dataspel gör potentialen för framgång stor.

Redan ikväll, fredagen den 31:a augusti, presenteras Gestrument Pro i samband med en konsert i Berwaldhallen med Radiosymfonikerna under ledning av Esa-Pekka Salonen. I den nyskapande föreställningen kommer Martin Fröst att styra en virtuell orkester via rörelsesensorer uppkopplade till Gestrument Pro. Appen kommer även att användas under föreställningen till att styra en levande interaktiv ljusskulptur.

- Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest som ny investerare, säger Gestruments grundare och vd Jesper Nordin. Nu får vi möjlighet att lägga in en högre växel i arbetet med att bevisa tekniken och lansera Gestrument på marknaden.

Gestrument Pro släpps på iOS den 25:e september 2018.


För ytterligare information kontakta

Anna Söderholm, Investment Manager Almi Invest, tel 070-985 24 84, mail anna.soderholm@almiinvest.se
Jesper Nordin, vd Gestrument, tel 070-786 50 57, mail jesper@gestrument.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.