2018-06-01 13:57Pressmeddelande

Almi Invest säljer sitt innhav i MIPS

null

Almi Invest har sålt sitt innehav i miljardvärderade hjälmbolaget MIPS för totalt 53 miljoner kronor eller drygt fem gånger investerat kapital. MIPS är noterat på Nasdaq Stockholm och innehavet såldes över börsen.

MIPS är världsledande på hjälmbaserad säkerhet med en patenterad teknologi, baserad på forskning vid KTH, som integreras i hjälmar och som har 60 ledande hjälmvarumärken på kundlistan. MIPS säkerhetssystem i hjälmen skyddar hjärnan mot det rotationsvåld som uppstår vid fall mot marken och minskar således risken för allvarliga skador.

Till och med 2017 hade MIPS sålt 5,4 miljoner enheter som har integrerats i lika många hjälmar inom främst snö-, cykel- och motorsport.

Almi Invest gjorde sin första investering i MIPS 2009. Därefter gjordes två följdinvesteringar, den senaste 2012. Almi Invest har sedan dess sålt delar av sitt innehav vid olika tillfällen, bland annat i samband med att MIPS noterades på Nasdaq 2017. Den sista delen av innehavet såldes nu, i maj 2018.

- MIPS blev en lyckad investering för oss, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson. Men inte nog med det - bolagets stora genomslag på hjälmmarknaden medför ökad säkerhet för miljontals människor. Det är mycket glädjande att ha fått vara med som tidig investerare i detta succébolag. Exitlikviden ger oss nytt kapital, som vi kan använda för investeringar i nya, svenska startups.


För ytterligare information kontakta
Mikael Karlsson, vd Almi Invest, tel 070-916 46 10, mail mikael.karlsson@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.