2016-08-23 07:00Pressmeddelande

Almi Invest och Jane Walerud investerar 6 miljoner i WeMeMoves intelligenta träningstjänst

null

Almi Invest investerar tre miljoner kronor i WeMeMove, som har utvecklat ett intelligent träningshjälpmedel för längdskidåkare och löpare. I emissionen på totalt sex miljoner kronor deltar också affärsängeln Jane Walerud. Pengarna ska användas till fortsatt marknadsexpansion samt att bredda tjänsten till fler sporter.

WeMeMove är ett nytt unikt hjälpmedel för skidåkare som vill utveckla sin åkteknik. Det består av en app och ett pulsbälte med rörelsesensorer. Sensorerna och en mjukvara mäter och analyserar hur åkaren rör sig. Med detta som grund får åkaren feedback direkt i realtid till sin telefon eller smarta klocka. På så sätt kan tekniken och träningen förbättras och åkaren nå bättre resultat.

WeMeMove, som lanserades i samband med Vasaloppet 2015, är baserad på världsledande forskning inom artificiell intelligens vid KTH och Swedish Institute of Computer Science. Produkten har testats av svenska längdskidlandslaget och är också officiell digital coach till Vasaloppet.

- Det unika med WeMeMoves tjänst är att den ger användaren precis feedback i varje rörelse utifrån sina egna resultat, vilket ökar chansen till omedelbar förbättring. De tillför något nytt på marknaden och är nästa nivå inom wearables, säger Jenny Jansson, Investment Manager på Almi Invest.

WeMeMoves algoritmer och mjukvara är skalbara och kan användas för vilken sport som helst. Bolaget ska nu utöka sitt erbjudande till löpning – en marknad som är mångdubbelt större än längdskidor. Den första löparprodukten lanseras kommande säsong.  

- Vi ser att kundernas fokus går mot intelligenta träningstjänster som ger individuell coachning, säger Magnus Jonsson, vd WeMeMove. Vår tjänst är oerhört effektiv och våra användare ser förbättringar efter några minuter. Vi är perfekt positionerade för att ta vara på denna snabbt växande efterfrågan.

Jane Walerud är en av Sveriges främsta investerare och hon kommer nu att engagera sig i bolaget:

- WeMeMoves realtidscoach fungerar och är mycket lätt att använda, säger hon. De första tusen användarna är entusiastiska. Jag hoppas kunna bidra till bolagets expansion, samtidigt som jag anlitar WeMeMove för att bli en långt bättre skidåkare.

För ytterligare information kontakta:

Magnus Jonsson, VD WeMeMove, tel 070-322 75 78, magnus@wememove.com

Jenny Jansson, Investment Manager Almi Invest, tel 070-354 61 44, jenny.jansson@almiinvest.se

Maria Kessling, Kommunikationschef Almi Invest, tel 076-808 810, maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.