2016-09-27 07:30Pressmeddelande

Almi Invest investerar i GardenGirl

null

Almi Invest investerar två miljoner kronor i GardenGirl, som säljer egendesignade trädgårdskläder och utrustning speciellt anpassad till kvinnor. I emissionen på totalt sex miljoner kr deltar också privata investerare från Sverige och Tyskland. Pengarna ska användas till en satsning på marknadsföring i Europa och USA.

Åtvidabergsföretaget GardenGirl designar, tillverkar och säljer funktionella trädgårdskläder, redskap och skor som är speciellt anpassade för kvinnor. Detta är bolaget relativt ensamt om. För trots att 70 procent av allt trädgårdsarbete utförs av kvinnor, är 95 procent av alla produkter utformade för och av män.

- GardenGirls unika produkter fyller ett stort hål på marknaden, säger Pär Carlshamre, Investment Manager på Almi Invest. Vi tror att bolaget har stor potential för tillväxt i takt med det allt ökande intresset för trädgårdsarbete.

GardenGirl grundades 1997 av Petra Maison, vd och designer av samtliga produkter. Bolaget, som har vuxit med lönsamhet ända sedan starten, omsatte drygt 10,5 miljoner kronor 2015.

Produkterna säljs både via en egen webshop och via andra återförsäljare, både fysiskt och på nätet. GardenGirl har distributörer i större delen av Europa och även i USA, men har saknat kapital för att kunna satsa ordentligt på marknadsföring där.

- I och med denna investering kommer vi att kunna skala upp vår marknadsföring på våra primära marknader Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz och USA, säger GardenGirls vd Petra Maison. Vi ser stora möjligheter till tillväxt, eftersom vi vet att en stor del av vår målgrupp på kvinnor över 35 tilltalas av våra snygga, funktionella och tåliga trädgårdskläder och -redskap.


För ytterligare information kontakta:

Petra Maison, vd Garden Girl, tel 0736-79 66 22, mail petra.maison@gardengirl.se
Pär Carlshamre, Investment Manager Almi Invest, tel 070-479 00 88, mail par.carlshamre@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.