2020-10-27 14:51Pressmeddelande

Almi Invest säljer innehav i MaintMaster Systems

Almi Invest säljer sitt innehav motsvarande 10 procent av kapital och röster i Saas-bolaget MaintMaster Systems AB och gör därmed en lyckad exit. Köpare är Monterro, den ledande investeraren i B2B-mjukvarubolag i Norden, som nu förvärvar majoriteten i MaintMaster.  

Linköpingsbaserade MaintMaster utvecklar och säljer ett innovativt, molnbaserat underhållssystem för industriföretag, byggt av experter på underhåll. Systemet ger användaren 100 procents kontroll på underhållet och det är väldigt enkelt att följa upp, göra analyser, ta fram rapporter och skapa arbetsordrar, vilket ökar den effektiva maskintiden och därmed kundernas lönsamhet.

Bolaget omsätter 35 miljoner kronor och har en årlig tillväxt på 20 till 25 procent.

Almi Invest, som investerade i MaintMaster 2015, gör nu en bra exit med ca sju gånger investerat kapital.

-  Vi är mycket nöjda med vår investering i MaintMaster, säger Fredrik Malmström, Investment Manager på Almi Invest. Under de år vi varit delägare har bolaget nästan fördubblat sin omsättning och med Monterro som ny ägare får bolaget möjlighet att ytterligare öka sin expansionstakt.

Monterro förvärvar en majoritet av bolaget samtidigt som nyckelpersoner återinvesterar. Monterro planerar nu att hjälpa MaintMaster att expandera internationellt och investera ytterligare i produktutvecklingen och organisationen.

-  Vi ser att MaintMaster har en fantastisk potential att fortsätta sin tillväxtresa. De har nöjda kunder, bra tillväxt under lönsamhet och en lättanvänd produkt som hjälper verksamheter världen över att digitalisera och effektivisera underhållsarbetet, säger Peter Larsson, Managing Partner på Monterro. Vårt mål är att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare i sin nisch och därför är MaintMaster en perfekt match för oss.


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.