2013-10-01 09:02Pressmeddelande

Almi Invest investerar i företaget Bazunera:

null

Nytt kapital till digitalt mediabolag från Åre

De flesta använder idag internet för att interagera med varandra på olika sätt. Företaget Bazunera har utvecklat en tjänst kallad ”Bazunera Challenge”, vilket möjliggör för användarna att interagera och utbyta digitalt material med varandra via tävlingar och utmaningar. Tjänsten är redan lanserad och finns som ”app” för smartphones och som webbsida. Almi Invest har nyligen investerat kapital i Bazunera.

Bazunera Challenge – en interaktiv tjänst där användarna styr
I tjänsten Bazunera Challenge skapas utmaningar och tävlingar av företag och organisationer. Användarna uppmanas att ta bilder eller göra korta filmer på ett visst tema. Användarna röstar sedan själva fram det vinnande bidraget, vilket får en belöning som varierar beroende på vem som skapat utmaningen. Innehållet i Bazunera Challenge skapas och styrs alltså av användarna. -Bazunera Challenge är en spännande tjänst med stor potential och ligger dessutom helt rätt i tiden, säger Mattias Eriksson, Investment Manager hos Almi Invest.

Lansering
"Bazunera Challenge" har lanserats under sommaren och finns nu tillgänglig som ”app” för android och iPhone och kan även nås via www.bazunera.com. Antalet användare ökar kontinuerligt. -Med Bazunera Challenge erbjuder vi ett helt nytt mediaverktyg för den mobila generationen och för företag som vill öka sin närvaro i sociala medier. Vi har fått ett bra mottagande av såväl användare som våra första kundföretag. Det som uppskattas mest är att det är ett fritt medium där publiken d.v.s. användarna avgör varje tävlings utgång. Under hösten är vårt fokus på Sverigelansering men vi har redan idag företag som vill att vi lanserar internationella tävlingar, säger Robert Åström, en av grundarna av Bazunera.

Om Bazunera
Bazunera AB grundades av två erfarna entreprenörer, Anders Wiblom och Robert Åström.
Huvudkontoret ligger i Åre men bolagets anställda och samarbetspartners finns både i övriga Sverige och i andra länder för att erhålla nödvändig kompetens. Bolaget har nu valt att ta in kapital från Almi Invest AB och Tillväxtkassan i Trångsviken AB för att möjliggöra lanseringen av tjänsten Bazunera.

Om Almi Invest
Almi Invest skapar med kompetens och kapital möjligheter för entreprenörer och företagare att bygga och utveckla framgångsrika bolag. Med gedigen branschkunskap investerar drygt 40 investment managers i bolag över hela landet. Investeringar sker från de allra tidigaste faserna till expansionsfas. I dagsläget är en miljard kronor investerat och portföljen består av drygt 350 tillväxtbolag i alla branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB. Sedan 1 januari 2013 är Innovationsbrons tidigare riskapitalverksamhet en del av Almi Invest.

För ytterligare information:
Mattias Eriksson, Investment Manager hos Almi Invest AB; mobil 070/539 39 98, mattias.o.eriksson@almi.se

Anders Wiblom , VD hos Bazunera AB: mobil 070/520 38 33, anders.wiblom@bazunera.com

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.