2016-03-01 08:30Pressmeddelande

Stor nyinvestering i världsledande radioteknologiföretaget LumenRadio

null

Latour Industries, Almi Invest och Chalmers Ventures investerar gemensamt i Göteborgsföretaget LumenRadio AB. Bolaget siktar på att bli en världsledande leverantör av lösningar för trådlös radiokommunikation baserad på patenterad teknologi avsedd för bl.a. industri- och fastighetsautomation samt belysningsindustrin.

Almi Invest fortsätter sitt aktiva ägarengagemang i portföljbolaget LumenRadio genom att medverka i en större riktad nyemission tillsammans med Latour Industries och Chalmers Ventures (genom Chalmers Innovation Seed Fund). Efter emissionen utgör Almi Invest, Latour Industries och Chalmers Innovation Seed Fund de största ägarna i bolaget. LumenRadio har idag 10 anställda och omsatte 20 miljoner SEK under 2015.

  • Med Latour Industries som ny delägare skapas stora möjligheter att fortsätta bolagets expansion inom flertalet andra intressanta och snabbväxande applikationsområden med krav på tillförlitlig trådlös kommunikation som exempelvis industri- och fastighetsautomation och smarta städer, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest Västsverige.

LumenRadios lösningar baseras på ett flertal patent och är väl etablerade inom belysningsindustrin. Produkterna bygger på teknologin ”Cognitive Coexistence” som innebär att enheterna kontinuerligt scannar frekvensspektrat för att hitta och använda lediga kanaler vilket möjliggör tillförlitlig kommunikation utan störningar i en värld där frekvensutrymmet blir alltmer begränsat.

  • Det är mycket glädjande att Almi Invest följdinvesterar i LumenRadio tillsammans med nya och befintliga ägare. Almi Invests långsiktiga investeringsperspektiv har stor betydelse för skapandet av nya innovativa företag och tillsammans med Latour och Chalmers Ventures accelererar vi nu vår internationella expansion mot nya applikationer”, säger Alexander Hellström, VD för LumenRadio.

Almi Invest var en av de första externa investerarna i LumenRadio och äger ca 18% av bolaget efter nyemissionen.


För ytterligare information kontakta:

Björn Westman, Investment Manager, Almi Invest i Västsverige, tel +46 (0)70 640 90 96 bjorn.westman@almiinvest.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 (0)76 880 88 10 maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.

Om LumenRadio

LumenRadio är en global partner inom trådlös kommunikation. Vi har lett den trådlösa utvecklingen inom belysningsindustrin och erbjuder nu lösningar även för Internet of things (IoT) och M2M. Vår patenterade teknik ger oöverträffad tillförlitlighet för de mest affärskritiska applikationerna. Vi guidar våra kunder genom processen att skapa smarta och uppkopplade produkter för att göra dem till vinnare i den digitala världen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.